T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - PROF.DR. ÖMER DİNÇER İLKOKULU

Arapça Destekleme Eğitimi Duyurusu

Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi kapsamında yabancı uyruklu öğrenciler için açılacak olan Arapça Destekleme Eğitimine, Arapça dil becerilerini geliştirmek isteyen ilkokul 2, 3 ve 4 üncü sınıflarda; ortaokul 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarda; lise 9, 10, 11 ve 12 nci sınıflarda öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler müracaat edebilir.

Arapça Destekleme Eğitimi 26 ilde (Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Batman, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Yalova) açılacaktır.

Arapça Destekleme Eğitimi 19 Eylül 2022 ile 30 Nisan 2023 tarihleri arasında toplam 28 hafta olacak şekilde uygulanır. Birinci ara tatil, yarıyıl tatili, ikinci ara tatil, resmi tatiller ile Millî ve Dinî Bayram tatillerinde eğitim planlaması yapılmaz. İdari tatil kararı verilen günler de dâhil olmak üzere herhangi bir nedenle yapılamayan dersler için telafi dersi yapılmaz.

Arapça Destekleme Eğitimleri, okul müdürlükleri tarafından Arapça dil desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler tespit edildikten sonra yeterli sayıda öğrenci talebi olması halinde açılır.

4.5. Arapça Destekleme Eğitimleri açılan sınıflarda öğrenci sayısının 10'dan az 20'den fazla olmaması esastır. Bir sınıftaki öğrenci sayısı ancak 20'yi geçtikten sonra yeni sınıf açılabilir. Örneğin bir okulda;

Bir sınıf seviyesinde eğitim açılabilmesi için en az 10 öğrenci olmalıdır.

Aynı sınıf seviyesinde ikinci bir sınıf açılabilmesi için en az 21 öğrenci olmalıdır.

Aynı sınıf seviyesinde üçüncü sınıfın açılabilmesi için en az 41 öğrenci olmalıdır.

Arapça destekleme eğitim almak isteyen öğrencilerimizin velileri Okul Müdürlüğümüze 16 Eylül tarihine kadar müracaat edebilir.

Yeterli sayıda katılım oluşmaz ise ilgili kılavuz hükümleri gereği okulumuzda bu eğitim açılamayacaktır.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.09.2022 - Güncelleme: 14.09.2022 12:17 - Görüntülenme: 162
  Beğen | 0  kişi beğendi