Etiket Sonuçları: PROF. DR. ÖMER DİNÇER İLKOKULU

Kas

Okulumuzda Hafta sonu Cumartesi günleri açmayı planladığımız Yetişkinler için 1.kademe ve 2.kademe okuma yazma kurslarının başvuru süresi yeterli talep olmadığından 15/11/2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

başvuru yapmak isteyen velilerimizin okulumuz müdür yardımcısı Cem SEKMEN'e müracat etmesi rica olunur.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün "Okullarda Bilinçli Tüketim" konulu ilgi yazı gereği yapılan bilgilendirme duyurusudur.

'SAĞLIK İÇİN ÇORBA İÇİN PROJESİ' KAPSAMINDA OKULUMUZ KANTİNİ İLE ANLAŞMA YAPTIK.

Yaptığımız anlaşmaya göre okulumuz öğrencilerine çorba dağıtımı kantin işletmecisi tarafından yapılacaktır. Kar amacı gütmeden 23 Ekimden itibaren öğrencilere sağlıklı beslenme, konusunda destek olmak için okul kantininde bardak çorba maliyeti olan 1 TL ye satılacaktır.

okul kantinimiz aylık olarak düzenli tarım bakanlığı ve okul yönetimince  denetlenmekte hijyen kurallarına uygunluğu sürekli takip edilmektedir.

3/C sınıfı okuma potası etkinliğiyle kitap okuma alışkanlığını bir yarışmaya dönüştürdü. Her öğrenci okuduğu kitapları kendi pota bardağında biriktirecek ve yıl sonunda en çok kitabı okuyan ödüllendirilecek.

Anasınfı D Şubesi öğrencilerimiz öğretmenleri İ.Pınar Hanım rehberliğinde ve aileleri ile birlikte 'Hayvanları Koruma Günü' çerçevesinde bugün bir hayvan sevindirelim diyerek mahallelerinde, sokaklarda gördükleri hayvanlara mama ve su vererek onlarla oynayarak,onları sevrek farkındalık oluşturdular. Bu gün yaptıkları tüm etkinlikleri çekimler yapıp sizlerle paylaştılar.

Kendileri küçük yürekleri büyük Hayvan Dostu Öğrencilerimizi kutluyoruz..

4-C sınıfı 4 Ekim Hayvanları Koruma gününü hayvanların da insanlar gibi yaşam hakkının olduğu, onların fiziksel ihtiyaçlar kadar ilgiye ve sevgiye de muhtaç olduğu bilinciyle kutladı.

Öğrenciler evlerinden getirdikleri hayvan dostlarıyla gün boyu sınıf ve okul içinde etkileşim içerisinde bulundular. En çok ta Emrah öğretmenin gürültücü papağanı ile eğlenceli vakit geçiridler.

2019-2020 Eğitim Öğretim yılı 1.dönemi ilk ara tatilinde okulumuz öğretmenlerine İletişim ve Davranış Bilimleri Uzmanı Ayfer GÜLER tarafından ''Sınıf Hakimiyeti, Öğretim Yöntem Ve Teknileri ile İletişim'' Konusunda Eğitimler verilecektir.

15 Kasım 2019 Tarihinde ''Lösemili Çocuklar Haftasında'' Okulumuz öğrencilerine LÖSEV tarafından bilgilendirme eğitimi verilecektir.

Etkinliğin adı : Eşini bul

Bu etkinlikle el göz koordinasyonunu sağlama , dikkat süresini arttırma , yönergeleri yerine getirme ve genelleme becerileri geliştirmeyi amaçladık hem eğlendik hem öğrendik .

Okulumuz Anasınıfı E Şubesi 30/09/2019 Tarihinde öğretmenleri Songül SEKMEN rehberliğinde turşu kurma etkinliği düzenlediler.

Turşu ve benzeri gıdaların nasıl yapıldığı hakkında bilgi edindiler. Yapılan turşular kavanozlara konularak evlere belirli bir süre bekletilmesi için götürüldü. Yaklaşık bir ay sonra açıp ailemizle birlikte afiyetle yiyebileceğimiz ürünler ortaya çıktı.

Türk yemek kültürünün çocuklara öğretilmesi amacıyla anasınıfı E öğrencilerine uygulamalı turşu yapma dersi verildi. Minik öğrenciler, öğretmenlerinin talimatları doğrultusunda yaptıkları turşuları annelerine hediye edeceklerini söyledi.

Okulumuz Anasınıfı E Şubesi öğrencileri, her hafta farklı bir etkinlik yapıyor. Minik öğrenciler, bu hafta da fen doğa etkinlikleri kapsamında turşu kurmanın Türk kültüründe gelenekselleşmiş kış etkinliklerinden biri olduğunu öğrendi. Bu amaçla yapılan etkinlikte turşu kültürünün öğrencilere öğretilmesi amaçlandı.

3-G Sınıfı Öğrencilerimiz,  Sınıf Öğretmenleri Nezihe Ceren SÜRMELİ'nin rehberliğinde oyun hamurları ile Dünyamızın gözlemlenebilir ve  gözlemlenemeyen katmanlarını oluşturdular.

Sarı oyun hamuru ile Çekirdek (Ağır Küre),kırmızı oyun hamuru ile Manto(Ateş Küre),mavi ile Yerkabuğu (Taş Küre) nu oluşturarak Dünyamızın katmaları ile ilgili öğrendiklerimizi pekiştirdik.

Okulumuz Anasınıfı F Şubesi 30/09/2019 Tarihinde öğretmenleri Merve Gürbüz ile birlikte turşu kurma etkinliği düzenlediler.

Okulumuz 3-A Sınıfı Öğrencileri Öğretmenleri Suat GÜNEŞ Rehberliğinde Dünyamızın Katmanları Etkinliklerini yapmışlardır.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğretmenlik Bursu Sonuçlarınızı öğretnmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

2019 / 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Sınav Sonuç Bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki linki seçiniz.