Ramazan Temalı Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışmasına Öğrencilerimiz Heyecan ile Hazırlanıyorlar

Ramazan ayının manevi atmosferini keşfetmek için öğrencilerimiz kitap okuma etkinlikleri yapıyor.

Okulumuzun öğrencileri, Ramazan ayının manevi değerlerini anlamak ve geleneklerini yaşatmak için bir araya geliyor.

Ufka Yolculuk  Bilgi ve Kültür Yarışması için öğrenciler, "Eyvah Ramazan Kayıp" adlı kitabı okuyarak hazırlıklarını sürdürüyor.

Okul Müdürümüz Alper TUNCAY, "Ramazan ayı, bizim için çok özel ve anlamlı bir zaman dilimi. Bu dönemde öğrencilerimize manevi değerlerimizi, geleneklerimizi ve kültürümüzü aktarmak istiyoruz. 'Eyvah Ramazan Kayıp' kitabı, bu amaçla seçtiğimiz bir eser. Hem eğlenceli hem de öğretici bir içeriğe sahip olduğu için öğrencilerimizin ilgisini çekeceğine inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Kitap, Ramazan ayının heyecan dolu atmosferini ve dayanışma ruhunu ele alıyor. Öğrenciler, kitabın içeriğini analiz ederek sorumluluk duygularını geliştirmenin yanı sıra, toplumsal değerleri ve dayanışmayı da öğrenme fırsatı buluyorlar.

Kıblegâh Dini Bilgiler setini sınıfça oynayarak bilgilerini pekiştiren öğrencilerimiz aynı zamanda keyifli vakit geçiriyorlar.

Öğrenciler, kitaplarını alarak başladıkları okuma serüveninde, birbirleriyle kitap hakkında fikir alışverişinde bulunuyorlar. Bu etkinlik, öğrenciler arasında dayanışma ve paylaşma kültürünü güçlendirirken, aynı zamanda okuma alışkanlığını da teşvik ediyor.

Yarışma, Ramazan ayının önemini vurgulamanın yanı sıra, öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırarak onların bireysel gelişimine de katkı sağlıyor. Okulumuz, öğrencilerin sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmelerini de önemsiyor.

Öğrencilerin heyecanla hazırlandığı Bilgi ve Kültür Yarışması, Ramazan ayının bereketini ve dayanışma ruhunu okulumuzda daha da güçlendirecek gibi görünüyor.

21-03-2024

21-03-202421-03-202421-03-202421-03-202421-03-202421-03-202421-03-202421-03-2024

Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 11:24 - Görüntülenme: 187