T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - PROF.DR. ÖMER DİNÇER İLKOKULU

TRT Ortak Yapımı Mannu Çanakkalede 14 Nisan tarihinde vizyona giriyor

TRT Ortak Yapımı Mannu Çanakkalede 14 Nisan tarihinde vizyona giriyor.

Avustralyalı koala Mannu'nun Çanakkale'deki maceralarını anlatan animasyon filmi "Mannu Çanakkale'de", 14 Nisan'da seyirciyle buluşacak.

TRT ortak yapımı film, Cumhuriyet'in 100. yılında "Çanakkale Zaferi"ni farklı ve anlamlı bir dille izleyiciye aktarmayı hedefliyor.  

Filmin genel yönetmeni Nurullah Yenihan, asıl amaçlarının çocuklarda merak uyandırmak olduğunu belirterek, "Gelibolu'yu, Çanakkale Savaşı'nı, savaşı göstermeden anlatabilmek istedik. Çocuklarımızın izledikten sonraki meraklarına kalmış. Araştıracaklarını düşünüyoruz ve hedefimize ulaşacağımızı düşünüyoruz." dedi.   Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Çanakkale Tarihi Alan Başkanlığının da desteklediği film, çocuklara kültür, tarih bilinci ve hayvan sevgisi gibi konuları aşılamayı amaçlıyor.  

"Mannu Çanakkale'de" filminin konusu özetle şöyle:  

"Avustralya'dan yola çıkan William, dedesine verilen madalyonu her yıl yapılan anma törenlerinde sergilenmesi için Çanakkale'ye götürmektedir. Yanında çok sevdiği evcil hayvanı Mannu'yu götüremez. Ancak Mannu'nun bir şekilde gizlice gitmenin yolunu bulmasıyla hikaye başlar. Hikaye boyunca Ayşe ve köpeği Minik, Cevher Nine, Amir, Nusret, Pala gibi sevimli karakterler William ve Mannu'ya eşlik ederken, Harry ve Garry gibi türlü türlü huyları olan çete üyeleri de kahramanların işlerini zorlaştırmak için ellerinden geleni yapar."

07-04-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2023 - Güncelleme: 07.04.2023 14:58 - Görüntülenme: 160
Kaynak: https://www.aa.com.tr/tr/kultur/trtortakyapimimannucanakkalede10subattavizyonagiriyor/2805947
  Beğen | 3  kişi beğendi

Etiketler :
mannu çanakkale,