T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - PROF.DR. ÖMER DİNÇER İLKOKULU

Rehberlik

Nis

 

      Rehberlik Servisimiz, 3. ve 4. Sınıf öğrencilerimiz ile Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında, drama salonumuzda masal anlatma ve drama yolu ile canlandırma çalışmaları yaptı.

Mrt

Ekm

    Çocuk yetiştirirken en önemli sorunun onlarla sağlıklı iletişim kurmak olduğunu bilinçli ebeveynlerin hemen hepsi bilir. Yapılan araştırmalara göre; onlarla duyguları hakkında konuşan ebeveynlere sahip çocukların, duygusal zekâları gelişiyor ve büyüdüklerinde başkalarının ne hissettiğini daha etkili şekilde anlıyorlar. Biz çocuklarla iletişim kurarken doğru bildiğimiz pek çok hatalarımız oluyor.

Eyl

Yeni eğitim yılının başlamasına çok az bir zaman kala bu yıl ilk defa okulla tanışacak minikler büyük bir heyecan yaşıyor.

Haz

    Çocuk hakları, kanunen veya ahlaki olarak dünya üzerindeki tüm çocukların doğuştan sahip olduğu; eğitim, sağlık, yaşama, barınma; fiziksel, psikolojik veya cinsel sömürüye karşı korunma gibi haklarının hepsini birden tanımlamakta kullanılan evrensel kavramdır.

Haz

    Başladığınız her yeni kitap limanda demirlenmiş gemiyle denizlere açılmaktır. Bazen durgun sularda, bazen de fırtınalı bir denizde yolculuktur. Her kitap yeni arkadaşlıklar ve yeni dostluklar demek. Hayatımızdan belki hiç çıkmayacak kahramanlarla tanışmaktır. Daha önce keşfedilmemiş ve gizemli yerlerde soluklanmaktır.

   Her şeyden önce kitap okumanın sınırsız faydası olduğunu düşünüyorum. Çünkü her bireyde farklı bir izlenim, farklı bir tat bırakıyor insanda. Bir de bilimsel olarak kanıtlanmış bazı faydaları bulunmaktadır. Şimdi gelin düzenli kitap okumanın bilimsel faydalarına birlikte bakalım.

Haz

Uzmanlar, velilerin karne gününde çocuklarına nasıl yaklaşması, karnelerini nasıl değerlendirmesi hakkında uyarıyorlar. 

Haz

Rehberlik servisimiz, okulların tatil olmasıyla öğrencilerimiz için bir yaz tatili tavsiyesi yayınladı.

Haz