T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - PROF.DR. ÖMER DİNÇER İLKOKULU

Resfebe Yarışması (3. Selim İlkokulu)

Üsküdar 3.Selim İlkokulu tarafından; 2019/2020 Eğitim ve Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda öğrenim gören 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik İstanbul geneli "Resfebe" yarışması düzenlenecektir. Bu sene 3.sünü düzenlenen yarışmamızın konusu "Atasözlerimiz"dir.

"Resfebe" öğrencilerin hayal gücünü, kelime, cümle, atasözü veya deyimi; harf, resim ve sayılarla anlatma becerisini ortaya koymaktadır. "Resfebe" yarışmasında öğrencilerinin hayal gücünün, analitik düşünme becerisinin geliştirilmesi, bilgi ve kavram gelişiminin strateji kapasitesinin arttırılması, algılama, muhakeme becerisinin, dikkat ve konsantrasyonun desteklenmesi, değerler eğitiminin pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Söz konusu "Resfebe" yarışmasının İstanbul genelinde resmi ve özel ilkokul 3. ve 4. Sınıflar arasında düzenleyebilmek için gerekli olur alınmıştır.

"( 3. Selim İlkokulu Salacak Mahallesi, Köprülü Konak Sokak No: 7 Üsküdar/ İstanbul ) son katılım 30 Nisan 2020 tarihine kadar doğrudan gönderilecektir.

3. SELİM İLKOKULU

RESFEBE YARIŞMASI ÖZEL ŞARTNAMESİ

1. YARIŞMANIN KONUSU: İstanbul geneli ilkokul öğrencilerine yönelik "Atasözlerimiz" konulu Resfebe yarışması düzenlenecektir.(Atasözlerimizden bir tanesini resfebe ile anlatacaktır. )

2.YARIŞMANIN AMACI: Öğrencilerin zihinsel kapasitelerinin ve becerilerinin geliştirilmesinde zeka oyunları etkili bir araçtır. Bir kelime veya kavramın farklı harfler, sözcükler, resim ve şekillerle ifade edilmesi üzerine tasarlanmış bir zeka oyunu olan Resfebe ile öğrencilerin hayal gücünün ve analitik düşünme becerilerinin geliştirilmesi; algılama, muhakeme becerisi, dikkat ve konsantrasyonunun desteklenmesi, değerler eğitiminin pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

3.YARIŞMANIN KAPSAMI: Yarışma İstanbul ilinde resmi özel İlkokulları seviyesinde 3.ve 4. Sınıflar arasında yapılacaktır. Bu özel şartname yukarıda konusu ve amaçları belirtilen Resfebe Yarışmasının şartlarını, başvuru şeklini, ödüllerini, yarışma takvimine ilişkin usul ve esasları kapsar.

4.YARIŞMANIN YASAL DAYANAĞI: Yarışma, Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin 22. Maddesi doğrultusunda düzenlenmiştir.

5.BAŞVURULAR:

5.1. Yarışmacılar çalışmalarını A4 kağıt boyutlarına el çizimi şeklinde renkli ya da siyah beyaz olarak yapabileceklerdir.

5.2. A4 boyutunda beyaz kağıtlara el çizimi yapılacak Resfebe çalışmaları Ek-1 başvuru Formu ile birlikte posta ile 3. Selim İlkokuluna gönderilecektir.

5.3. Başvuru formu olmayan ya da başvuru formundaki bilgileri eksik olan yarışmacıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

5.5. Başvurular 30 Nisan 2020 Tarihi mesai bitimine kadar yapılabilecektir. Zamanında teslim edilmeyen eserler değerlendirme dışı tutulacaktır. 30 Nisan 2020 Tarihine kadar postaya ya da kargoya

verilen eserler değerlendirilecektir.

6. SONUÇLARIN DUYURULMASI: Yarışmanın sonuçları okul internet

sitesinden(http://3selimilkokulu.meb.k12.tr/) 12 Mayıs 2020 Tarihinde duyurulacaktır.

7. ÖDÜLLER:

Derece Öğrenci Ödülü Danışman Öğretmen Ödülü

Birincilik 500 TL D&R 300 TL HEDİYE ÇEKİ

İkincilik 300 TL D&R 200 TL HEDİYE ÇEKİ

Üçüncülük 200 TL D&R 100 TL HEDİYE ÇEKİ

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.02.2020 - Güncelleme: 14.02.2020 16:15 - Görüntülenme: 256
  Beğen | 0  kişi beğendi