T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENYURT - PROF.DR. ÖMER DİNÇER İLKOKULU

Etiket Sonuçları: güvenli internet kullanımı

Haz

  İnternet´te sosyal iletişim kurmaya yarayan ağlara "sosyal ağlar" denir. Sosyal ağ kullanıcılarının öncelikle sosyal ağa üye olmaları ve kendilerine bir kullanıcı alanı/profili oluşturmaları gerekir. Ama heryerde olduğu gibi kötü niyetli kişiler de burada varlar ve her an takipteler. Korunma yolları ise haberimizde..

 

Haz

E-posta (elektronik posta), İnternet üzerinden insanların yazılı olarak haberleşmesini ve bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayan bir uygulamadır.

E-posta kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? Haberimizde..

Haz

   İnternet kullanımının getirdiği en büyük avantajlardan biri müzik, resim, video, oyun ve yazı dosyalarına erişebilmemiz ve bunları başkaları ile paylaşabilmemizdir. Bu paylaşımı e-postalar ekinde, web siteleri aracılığı ile veya sohbet sırasında yapabiliriz. Elbette bu konuda da dikkat etmemiz gereken ipuçları haberimizde..

Haz

 

Başkaları ile karşılıklı olarak aynı anda İnternet yoluyla yazarak veya web kamerası ile görerek iletişim kurmaya "sohbet" denir. Yazdıklarımız, görüntümüz ve sesimiz anında karşı bilgisayara gönderilir, karşı tarafın yazdıkları/görüntüsü ve sesi da bizim bilgisayarımızda görünür. Ama dikkst etmemiz gerekenler haberimizin devamında..

Haz

Bilgisayar oyunları büyük küçük herkesin sevdiği ve hoş vakit geçirdiği eğlenceli aktivitelerdir. Ancak bilgisayar oyunları bazen zararlı veya tehlikeli de olabilir. Bilgisayar oyunlarından gelebilecek üç tehlikeyi bilmende yarar var.

Haz

  Sevgili çocuklar severek kullandığımız internet ortamında sadece iyi niyetli insanlar yok. Bu nedenle sosyal ağları kullanırken tanımadığımız kişilere güvenmemeli, hırsız farelere karşı önlem almalıyız.

Haz

Eğer İnternet´te arama yapıyor, dosya indirip paylaşıyor ve arkadaşlarınla sohbet ediyorsan bilgisayarını bekleyen tehlikelerden haberdar olmalısın.

Bilgisayarını korumak için yapman ve bilmen gerekenler:

Haz

  Okullar kapandı, uzun yaz tatili başladı. Sevgili çocuklar, bir sene boyunca çalıştınız şimdi dinlenmek ve eğlenmek en doğal hakkınız.

Fakat tatilde güvenli internet kullanmaya dikkat etmeyi unutmamalısınız!

Peki, güvenli interneti nasıl kullanacaksınız? Nelere dikkat edeceksiniz?

İşte bu soruların cevabı haberimizde. Haydi öğrenelim..