Anasınıfı D Şubesi öğrencilerimiz 2019-2020 Eğitim öğretim yılında  uyum çalışmalarının ardında okullarına alışarak kırmızı renk günü kapsamında kırmızı kıyafetle gelerek kırmızı renkle ilgili çalışma yaptılar.

Kapsayıcı Eğitim Bağlamında ''Türkçe'nin İkinci Dil olarak Öğretilmasine Yönelik Öğretmen Kapasitesinin Güçlendirilmesi Eğitim Kursu'' okulumuzda açılmış olup 16-27 Eylül tarihleri arasında devam edecektir.

Kursumuz, okulumuz 1-L sınıfı öğretmeni,  Formatör öğretmen Çiğdem ÇAKAN tarafından verilmektedir.

Son derece aktif, verimli, eğlenceli geçen eğitimimiz okul Müdürümüz Alper TUNCAY'ın da katılımıyla gerçekleşmektedir.

Eğitimler okulumuz Drama odası, Zenginleştirilmiş kütüphanesi ve Proje odasında yapılıyor olup o günkü verilecek eğitimin  alan ihtiyacına göre  farklı ortamlar seçilerek verilmektedir.

Eğitime katılan ilçemizde farklı okullarda görev yapan değerli meslektaşlarımıza ilgi alaka ve eğitime yön verici bakış açılarından dolayı teşekkür ederiz

DEĞERLİ VELİLERİMİZ,

17-23 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANINDA TEKNOFAST İSTANBUL ETKİNLİKLERİ YAPILMAYA BAŞLANMIŞTIR.

ETKİNLİKLER KATILIM VE GEZİ ÜCRETSİZDİR.

KATILIM FORMU İÇİN https://www.teknofest.org/index.html LİNKİNİ TIKLAYIP BİLGİLERİ DOLDURABİLİRSİNİZ.

Milli Eğitim bakanlığı Eğitim ve bilişim ağı Eba yenilendi, güncellendi ve tüm öğretmen, öğrenci ve velilerin kullanımına sunuldu detaylı bilgiyi ekteki linkten öğrenebilirsiniz.

2019/2020 Eğitim -Öğretim yılı 9 Eylül 2019 pazartesi günü  saat 08.00 da okulumuz bahçesinde yapılan İlköğreim Haftası Kutlama Programı ile başladı.

Yeni eğitim öğretim yılımız verimli, hayırlı, uğurlu ve başarılı olsun. Bu yıl da sağlıklı ve keyifli olur inşallah.

Ağu

Beslenme Dostu Okullar Programı;  Milli Eğitim Bakanlığı ileSağlık  Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalan protokolle yürürlüğe girmiş,  09.02.2016 tarihinde imzalanan ek protokol ile sürdürülmekte olan bir teşvik ederek bilinçlendirme çalışmasıdır. "Beslenme Dostu Okul Projesi" ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Beyaz Bayrak Sertifikası alarak sağlığa uygunluk koşullarını belgelemiş okulların gönüllü başvuruları ile katıldıkları projede, çalışmaları halk sağlığı ve il milli eğitim müdürlüğü yetkililerince yapılan denetim sonucu uygun bulunan okullar,  'Beslenme Dostu Okul' sertifikası ile ödüllendirilmektedir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında okulumuz İstanbul İli genelindeki yapılan değerlendirmeye girerek, geçerlilik süresi 3 yıl olan ve her yıl ilgili birimlerce denetlenerek geçerliliği kontrol edilen  'Beslenme Dostu Okul' sertifikasını almaya hak kazandık.

Bu aşamadan sonra bizlerde, okulumuzda öğrencilerimizin sağlıklı beslenme ve harekeketli yaşam tarzını benimsenelerini sağlayarak, beden ve ruh sağlığı fevkalade yetişkinler olmalarına katkı sunmak için çeşitli çalışmalar yürütmeye devam edeceğiz.

Mrt

28 Şubat Sivil Savunma Haftası faaliyetleri kapsamında, öğrencilerimizi acil durumlarda neler yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmek amacıyla İKAZ ALARM tahliye tatbikatımızı gerçekleştirdik.

Sınıflarda acil durumlar hakkında öğencilerin bilgilendirilmesinin ardından siren sesi ile sınıflarımızın okulumuz sığınağına tahliyesi yapılarak tatbikat başarı ile gerçekleştirildi.

Esenyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından gönderilen Zabıta ekibi de tatbikatta aktif olarak rol aldı.