Öğrencilerimizin Güvenli İnternet Kullanımı İçin Öneriler- Bilinçli İnternet

Okullar kapandı, uzun yaz tatili başladı. Sevgili çocuklar, bir sene boyunca çalıştınız şimdi dinlenmek ve eğlenmek en doğal hakkınız.

Fakat tatilde güvenli internet kullanmaya dikkat etmeyi unutmamalısınız!

Peki, güvenli interneti nasıl kullanacaksınız? Nelere dikkat edeceksiniz?

İşte bu soruların cevabı haberimizde. Haydi öğrenelim..

Teknolojinin Doğru Kullanımı / Bilinçli İnternet 1

Bildiğin gibi İnternet´te yapabileceğin pek çok aktivite var. Örneğin oyunlar oynayabilir, ödevlerin için araştırma yapabilir, yeni bilgiler edinebilir, arkadaşlarınla ve diğer insanlarla iletişim kurabilirsin. Ancak tüm bunları yaparken kişisel güvenliğin konusunda bilgili olmalısın böylece İnternet´te karşılaşacağın tehlikelere karşı kendini koruyabilirsin.

T.C. kimlik numaranı, ev adresini, telefon numaranı, okulunun adını, anne ve babanın iş adresleri ve iş yeri telefon numaralarını yabancılarla paylaşma.

İnternet üzerinden kendi resimlerini, ailenin resimlerini, video görüntülerini yabancılara gönderme.

Yabancılarla web kamera kullanarak konuşma.

Evini ve odanı yabancılarla paylaşma.

İnternet ortamında sadece tanıdığın kişilerle sohbet et ve iletişim kur.

Tanımadığın kişilerin İnternet´ten yaptığı arkadaşlık tekliflerini reddet! Bir sitede yer alan oyunlara, aktivitelere, yarışmalara katılmadan önce mutlaka ailene veya öğretmenine danış.

İnternet´te tanıştığın yabancılarla ailenin bilgisi olmadan yüz yüze görüşme, buluşma! 12 yaşından küçüksen anne ve babanı yanına almadan İnternet kafelere gitme.

Gireceğin siteleri ailen ya da öğretmenin birlikte belirle. Anne ve babana karşı açık, şeffaf ve dürüst ol.

Güvenliğinden SEN sorumlusun!

UNUTMA! BilgisizSEN Güvensizsin!

Kaynak metinler Telekomünikasyon İletişim Başkanlığından temin edilmiştir.

LÜTFEN DİĞER BAŞLIKLARIMIZ İÇİN TIKLAYINIZ

Bilinçli İnternet