Ara

Tamamen yerli ve Milli İmkanlarla yapılan Yerli otomobilimizin test sürüşü ve tanıtımı  27/12/2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep tayyip ERDOĞAN tarafından yapılmıştır.

Ara

İlimiz geneli resmi/özel öğrencilere yönelik bursluluk sınavı yapılacak olan özel okulların bilgileri gönderilmiş olup, okulumuz öğrencilerine gerekli duyurunun yapılması istenmiştir.

Ara

İLÇEMİZ ESENYURTTA FAALİYET GÖSTEREN BİL KOLEJİ İSTANBUL'DA EĞİTİM GÖREN TÜM 3.4.5.6.7.8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE BURSLULUK SINAVI DÜZENLEYECEKTİR. SINAV 4-5 OCAK 2020 TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK OLUP KATILMAK İSTEYEN ÖĞRENCİLERİN VELİLERİNİN İLGİLİ KURUM İLE  WEB SİTESİNE VEYA TELEFON NUMARASI İLE İLETİŞİM KURMALARI GEREKMEKTEDİR.

TANITIM BROŞÜRÜ AŞAĞIYA ÇIKARILMIŞTIR.

Ara

KIYMETLİ VELİLERİMİZ HAVALARIN İYİCE SOĞUYACAĞINDAN HAREKETLE ÇOCUKLARIMIZI HAVA ŞARTLARINA UYGUN KIYAFETLERLE DONATALIM. ÖZELLİKLE ÇIKIŞ SAATİNDE SİZ VELİLERİN ÇOCUKLARI ALMAYA GELDİĞİNİZ SÜRE ZARFINDA BEKLEME NOKTASINDA DIŞARIDA BEKLEDİKLERİ DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE ONLARIN HASTA OLMAMASI İÇİN BU KONUDA HASSASİYET BEKLİYORUZ.

Ara

OKULUMUZDA  29/12/2019 TARİHİNDE KOMPLE HİJYEN VE  İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI YAPILACAKTIR.

Ara

27/12/2019 GÜNÜ YAPILMASI PLANLANAN DOLMABAHÇE SARAYI VE HARBİYE ASKERİ MÜZESİ GEZİSİ İÇİN KATILIM FAZLA OLDUĞUNDAN 3+3  OTOBÜS OLARAK GEZİ İKİ GÜNE PLANLANMIŞTIR. HANGİ GÜN, HANGİ SAATTE, HANGİ OTOBÜSLE, KAÇ NUMARALI KOLTUKTA ÇOCUĞUNUZUN GEZİYE KATILACAĞI SİZE SMS İLE BİLGİLENDİRİLECEKTİR.

AYRICA GEZİ GÜNÜ GÜZERGAHIMIZDA ÇOCUĞUNUZUN TAM OLARAK NEREDE OLDUĞUNA DAİR BİLGİLENDİRME SMS LERİ DE SİZLERE ATILACAKTIR.

GEZİ İLE İLGİLİ BİLGİ İÇİN KAFİLE BAŞKANI HAKAN BAHAR'DAN BİLGİ EDİNEBİLİRSİNİZ.

İRTİBAT: 05064964877

Ara

Ankara ili Çankaya ilçesinde faaliyette bulunan Türk Dünyası Çocuk Vakfının; 15 Ekim - 15 Aralık 2019 tarihleri arasında, Türkiye geneli resmî/özel tüm ilkokul 4, ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik, "4. Türk Dünyası Bilim ve Kültür Şenliği" düzenleme talebi, ilgili Genel Müdürlüklerden alınan görüş yazılarına istinaden  izin verildiği, söz konusu etkinlik tarihlerinde değişiklik yapıldığı ve son başvuru tarihinin 31 Ocak 2020, final tarihinin de 5-7 Mart 2020 tarih aralığında olacağı bildirilmiştir.

Şenliğe katılmak isteyenlerin belirtilen son tarihe kadar  Türk Dünyası Çocuk Vakfına müracat etmesi gerekmektedir.

Türk Dünyası Çocuk Vakfı ile ilgili bilgilere ulşamak için : http://en.tdcocuk.org/ adresini tıklayınız.

Ara

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonu ile  e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzu hazırlanmış olup https://orgm.meb.gov.tr/www/e-okul-kullanim-kilavuzlari-yayinda/icerik/1241 adresinde yayınlanmıştır. e-Okul Yönetim Bilgi Sistemi Kullanım Kılavuzunun okul müdürlüklerine duyurulması istanmiştir. Ekte klavuzu görebilirsiniz.

İLKOKUL ORTAOKUL KURUM İŞLEMLERİ KLAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Kas

Bu yıl ilk kez 18-22 Kasım tarihleri arasında yapılacak 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının ilk ara tatilinde, öğrencilere yönelik etkinlik önerilerinin yer aldığı "aratatil.meb.gov.tr" sitesi kullanıma açıldı.

Kas

Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülen "Ben Varsam Okulum Bütün" projesi ile ilgili bilgilendirme yazısı yayınlandı.

Ben Varsam Okulum Bütün (Building Bridges in Inclusive Education) Projesi,

T.C.Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı taraından yürütülen, Türkiye ve AB arasında Sivil Toplum Diyaloğu Hibe programı kapsamında desteklenmektedir.İstanbul Valiliği projede iştiraktir.

Kas

Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ayışığı Kitapevi işbirliği ile Feyyaz Berker İlkokulu Okul Öncesi Öğretmeni Yurdanur AY PAŞA ve  Nakipoğlu Cumhuriyet Anadolu Lisesi Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Emel KORKUT ŞEKER'in koordinatörlüğünde  gönüllü öğretmenlerin kitapevine getireceği öğrenci gruplarına ücretiz masal anlatım etkinlikleri düzenleme yolu ile okul–toplum işbirliğini sağlama,  Anadolu Masalları anlatım etkinlikleri vesilesi ile toplumsal farkındalığı okul dışı ortamlara taşımak amacıyla  "Gökten Düştü 3 Elma" projesi ilçemizde uygulanacaktır.

Kas

Okulumuzda 'Bir Harf Bin İstanbul Projesi' Kapsamında 2.3.4. Sınıf öğrencisi olup kaynaştırma raporu olmayan farklı sosyal nedenlerle akademik olarak akranlarından geride olan 45 öğrencimize 5 farklı sınıfta  11/11/2019 tarihinden itibaren eğitim verilmeye başlanmıştır.

Kas

Okulumuzda görev yapan tüm personele iş güvenliği eğitimi verilecektir. Eğitim tarihleri Sorumlu müdür yardımcısı Narin REHBER'tarafından personele şahsen tebliğ edilecektir.