26/09/2019 Tarihinde(bugün) İlimiz Silivri ilçesinde meydana gelen 5,8 şiddedindeki deprem nedeniyle İstanbul Valiliğinin yaptığı açıklamaya binaen  okullar tahliye edilerek çocuklar velilerine teslim edilmiştir.

Okulumuz 3. ve 4. Sınıfında eğitim gören yaklaşık 130 Suriyeli ve yabancı uyruklu öğrenciye Türkçe Yeterlilik Sınavı yapılmış olup sınavda 60 ın altında not alan yaklaşık 60  öğrenci ile uyum sınıfları oluşturulmuştur. Okulumuzda 2 uzman Türkçe Öğretici ve Bir Rehber öğretmen koordinatörlüğünde uyum sınıfları ekim ayı itibariyle eğitime başlayacaktır.

2019 Yılı Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına İlk Defa Yönetici Görevlendirme Yerleştirme Sonuçları (Taslak) Listeleri

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğretmenlik Bursu Sonuçlarınızı öğretnmek için aşağıdaki linki tıklayınız.

2019 / 2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı Sınav Sonuç Bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki linki seçiniz.

DÜNYANIN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ FESTİVALİ OLAN TEKNOFEST'E GİTMEYEN KALMASIN DİYE ÜCRETSİZ RİNG SEFERLERİ DÜZENLENMEKTEDİR.

İLÇEMİZDE KALKIŞ YERİ: ESENYURT MEYDANIDIR. HER 20 DAKİKADA BİR ARAÇ KALKMAKTADIR. GİRİŞ ÜCRETSİZDİR.

ALANDAN AYNI NOKTAYA DÖNÜŞ SAATİ 15.00 İLE 21.00 DİR.

TÜM VELİLERİMİZE DUYURULUR.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA OKUMA YAZMA BİLMEYEN VELİLERİMİZE YÖNELİK 1. KADEME VE 2. KADEME OKUMA YAZMA KURSLARI AÇILACAKTIR.

KURSLARA KATILMAK İSTEYEN VELİLERİMİZİN EKİM AYINA KADAR MÜDÜR YARDIMCISI NECMETTİN DURAN'A MÜRACAT ETMELERİ RİCA OLUNUR.

İlçemiz okulların da görev yapan kadrolu öğretmen, ücretli öğretmen ve idarecilerine yönelik İlçemiz Esenyurt Şerife Bacı Halk Eğitimi Merkezinde görselde yer alan kurslar açılacaktır.

Okullardan kurslara katılmak isteyen kadrolu ve ücretli öğretmenlerin dikkatine;

21/09/2019 Tarihinde Genel Veli Toplantısı yapılacaktır.

Sabahçı 3. ve 4. sınıfların tamamı saat 10:00 da toplantıya kendi sınıflarında katılacaktır. Toplantı 11:00 de bitecektir.

Öğlenci 1. ve 2. Sınıflarımızda toplantıya  kendi sınıflarında saat 12:00 de başlayacak olup 13:00 da sona erecektir.

Tüm velilerimizin toplantıya katılmasını rica ederiz.

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mustafa Safran imzalı MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 25.09.2018 tarihli 17411997 sayılı Yayın Aldırılmaması konulu resmi yazı tüm kurumlara gönderildi. İlgili yazıda Bakanlığa bağlı okullarda okutulacak olan ders kitapları ile diğer eğitim araçlarının, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca kabul edilerek 2018 Ocak 2724, Haziran 2729 ve Temmuz 2730 sayılı Tebliğler Dergilerinde yayımlandığı hatırlatıldı.  Millî Eğitim Bakanlığı Ders Kitapları ve Eğitim Araçları Yönetmeliğinin  "Öğrencilere Aldırılmayacak Kitaplar" başlığı altında yer alan 37 nci maddesinde; "Bakanlık tarafından belirlenmeyen ders kitapları ile okutulacak diğer eğitim araçları öğrencilere aldırılamaz." denildi.

Bu bağlamda öğrencilerimize ders içinde veya ders kitabı yerine kullanılmak üzere kaynak kitap aldırmıyoruz, kullandırmıyoruz.